Mojih TOP 5 serija!

Za jednog serioholicara je veoma tesko napraviti listu serija, tj. staviti odredjen broj serija na jednu listu. Ovo nisu mojih top pet najb...

Za jednog serioholicara je veoma tesko napraviti listu serija, tj. staviti odredjen broj serija na jednu listu. Ovo nisu mojih top pet najboljih serija koje sam odgledala u svom zivotu, jer nisam zelela da ponavljam neke serije za koje i vrapci na grani znaju. Tako da sam pomesala u ovu listu neke od mojih omiljenih serija i neke koje sam skoro odgledala i o kojima sam stekla dobar utisak. Pa da pocnemo!



1.Game Of Thrones
"Dakle, radnja Igre prestola se dešava na imaginarnom kontinentu Westeros, koji je podeljen na malena kraljevstva. Svako kraljevstvo ima porodicu koja vlada svojom teritorijom. Jedna porodica ipak imenuje kralja celog kontinenta. Porodica je čak devet ali najvažnije su Starks, Lannisters i Targaryens!Komplikacija počinje kada je desna ruka kralja Roberta Baratheona ubijen, a on odlazi na sever kako bi od svog prijatelja Neda Starka zatražio pomoć u vladanju kraljevstvom. Ned nerado prihvata poziv, ali stvari su na dvoru mnogo komplikovanije nego na mirnom severu gde vam prete samo zime od 10 godina, mitska smrtonosna bića i ogromni jezo-vuci. A oni se zajedno baš ništa u poređenju sa dvorskim intrigama i opastima koje kriju visoke zidine."

Zaista je tesko objasniti sta se desava u ovoj seriji, ali verujem da ste svi culi za nju. Dakle radi se o izmizljenom svetu u kome postoji sedam kraljevstva i mislim da ima devet porodica i svaka porodica ima svoj zastitni znak. Naprimer porodica Stark-vuk, Lanister-lav, Targerijan-zmaj itd. Po meni najvise se radi o Starkovima koji vladaju severom, tj. o Nedu i njegovoj porodici. Ne zelim da spojlujem vise ali definitivno vredi pogledati mada vam to ne preporucujem ukoliko ste mnogo mladi jer je serija predvidjena za 18+. Verovatno je ni ja zbog toga ne bi trebala gledati, ali iskreno vise je onih scena zbog kojih treba odgledati ovu seriju od onih koje su "zabranjene".



2.Teen Wolf                                                     "Teen Wolf je natprirodna dramska serija koja u centar zbivanja stavlja srednjoškolca Skota Mekola. Jedne noći je šetao po šumi, i u tom trenutku su ga napali vukodlaci. Taj napad nije prošao bez posledica. Počinje primećivati čudne stvari koje mu se dešavaju, i priseća se borba i ožiljka koji mu je ostao. Pokušava voditi normalan život, krijući tajnu da je sada postao vukodlak."

Ova serija bi po meni mogla da deli prvo mesto sa seriom GOT. U seriji se radi o jednom tinejdzeru koji vodi normalan zivot sve dok jedne noci ne bude ugrizen od strane vukodlaka. Tada nastaju njegovi problemi. Da li ce naci vukodlaka koji ga je ugrizao, da li ce uspeti da vodi normalan zivot pored svega i da li ce se izboriti sa uticajem punog meseca? Odgovore na sva ova pitanja mozete dotkriti vec u prvoj sezoni. Inace Skota (decka s pocetka price) i njegovu natprirodnu druzinu u svakoj sezoni muci neki novi zlikovac. Naravno ova serija i ne bi toliko zanimljiva da tu nije njegov sarkasticni drug Stajls. :) Molim vas da ne budete skepticni zbog toga sto se u seriji pojavljuju vukodlaci i druga natprirodna bica. Inace serija se zavrsava ove godine sto je tuzno za sve nas koji volimo ovu seriju.


3.The Stranger Things                               " Kada dječak nestaje, njegova majka, šef policije, i njegovi prijatelji moraju suočiti zastrašujuće snage kako bi ga dobiti natrag."

Sa ovom seriom sam relativno skoro zavrsila. Rec je o jednoj novioj seriji koja trenutno ima samo jednu sezonu, ali uskoro izlazi i druga sezona. U seriji se radi o grupi od cetiri decaka. Jedne veceri jedan od njih nestaje u povratku kuci. Svi pokusavaju da ga pronadju, ali im to ne polazi za rukom, pa i njegovi drugovi odluce da okusaju srecu i potraze ga. Dok su trazili svog druga pronasli su cudnu devojcicu obrijane glave sa natprirodnim mocima. Serija je horor, medjutim ja kao ljubitelj horora slobidno mogu reci da i nije strasna, ali verovatno ce vama biti strasna ukoliko ste plasljivi. Ko ili sta je oteo ili otelo ovog decaka i da li ce ga na kraju spasiti?


   4. American Horror Story                         "Porodica Harmon na prvi pogled se čini kao savršena porodica koja živi svoje savršene živote ...ali, izgled kao po običaju, često zna da vara.... U pokušaju da ostave mračne uspomene iza sebe, majka Vivijen, otac Ben i ćerka tinejdžerka Vajolet premeštaju se iz Bostona u Los Anđeles... Njihov novi dom u katalogu izgleda kao ponuda koje je previše dobra da bi bila istinita. Ubrzo saznaju pravi razlog... Kuća je bila mesto nedavnog ubistva i samoubistva ali i pored toga ipak odlučuju da se usele.. Da li je trebalo to da urade? Stara kuća krije mračne tajne u svojim zidovima koje ubrzo počinju da se prikazuju jedna za drugom, kada pronadju uznemirujući mural sakriven ispod tapeta..."

Ovo je rec o jednoj horor seriji kao sto vidite po samom imenu serije. U ovoj seriji se ne odvija ista radnja u svim sezonama vec se u svakoj sezoni radi o nekoj novoj prici i novim likovima. Opis koji vidite gore je opis prve sezone. Radi se o porodici koja se doseljava u novu u kucu i pocinje da primecuje neke cudne stvari. Ma kako bi drugacije pocela jedna horor prica nego ovako? :D Iskreno nisam bas veliki ljubitelj ove serije, jer nisam bas veliki obazavalac svake sezone. To je i razlog zasto se nalazi na cetvrtom mestu.Ukoliko zelite poseban opis svake sezone ili detaljniji opis neke druge serije sa ove liste ili sasvim o nekoj drugoj seriji pisite u komentare.


Verovatno ste primetili da nedostaje serija broj pet, a to je iz razloga sto i vi mozete ucestvovati u ovom postu tako sto cete predloziti neku seriju koju bi trebalo da odgledam. Molim vas da budete kreativni  i da ne postavljate serije sa liste ili neke od sledecih, jer sam ih vec gledala: The 13 reason why, The Vampire Diaires, Skins, Internat, Barka, The Orginals, Wolf Blood...
       

You Might Also Like

16 коментара

  1. ''Teen Wolf'' mi je najomiljenija serija, ''American Horror Story'' ima dobre prve 3 sezone, ostale serije nisa gledala, ali mi se čini kao dobar izbog. Seriju ''Game of Thrones'' ne gledam jer ne volim historijske serije, ali sam pogledala par epizoda

    Delilah's Stories | Filmtasticno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne moze se bas reci za Game Of Thrones seriju da je istorijska, ipak se radnja odigrava u izmisljenom svetu i prisutne su neke natprirodnosti. :)

      Избриши
  2. Pogledaj seriju "Kuhinja". Neces se pokajati veoma je smesna!Inace super post!
    https://janead.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, sto se tice te serije bacila sam par puta pogled na nju dok se emitovala na tv, ali svakako cu je pogledati od samog pocetka na internetu ukoliko pronadjem vremena. <3

      Избриши
  3. Super post! Za većinu serija sam čula, ali nijednu nisam gledala. Trenutno gledam "Gossip Girl" tako da ti tu seriju i preporučujem :D
    Ako imaš vremena posjeti moj blog -> This is my life

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. <3
      Skoro sam pocela sa gledanjem te serije i prekinula sam je gledati posle par epizoda. Hvala ti sto si me podsetila da je nastavim. :)

      Избриши
  4. TW i AHS su i meni omiljene! Predlažem ti da pogledaš Riverdale ili 13 reasons why, meni su se baš svidele :)

    thepeachesandtea.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. 13 reasons why sam odgledala, ali nisam zelela da je ubacim u ovaj post jer svi pricaju o njoj ovih dana. Riverdale sam gledala jos na pocetku kada su tek izasle pet ili sest epizoda ali sam prekinula sa gledanjem. Ne znam da li da se vratim toj seriji, jer ne znam dokle sam stigla, a mrzi me gledati vec gledano. :D

      Избриши
  5. Uskoro ću krenuti sa gledanjem "Game of Thrones", jer sam pročitala knjige i zaista mi se dopada radnja serije. "Teen Wolf" sam krenula da gledam, ali sam iz nekog razloga prestala, tako da si me sad podsetila da se vratim ka njenom gledanju! Ono što ti ja preporučujem da odgledaš jeste serija "The 100". Ja sam njom zaista oduševljena i mnogo mi se dopada i "Riverdale". Super post!
    geeklychiconmyway.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Planirala sam pogledati seriju The 100, dok The Riverdale sam pocela gledati vec kada je izlazila prva sezona, ali sam iz nekog razloga je prestala gledati.

      Избриши
  6. Nisam gledala ni jednu od ovih serija, ali djeluju zanimljivo i planiram da pogledam.. Što se tiče mojih omiljenih, to su Pretty Little Liars, Vampirski dnevnici, 13rw... Pogledaj ako nisi! ♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ce ti se dopasti ako pogleda i gledala sam sve serije koje si predlozila. Hvala na predlogu. :)

      Избриши
  7. Ja tako imam zelju pogledati sve ove serije ali nikako da izdvojim vremena.
    Super post.
    https://hisandherway.blogspot.ba/2017/07/teen-struggles-step-further-date.html?m=1 novi post bilo bi mi i više nego drago da pročitaš ❤

    ОдговориИзбриши
  8. Jaako mi se dopada post i kada sam videla naslov jedva sam cekala da ga procitam!Gledala sam Teen Wolf i moram da kazem da je jedna od boljih serija,Game of Thrones sam pocela ali je nisam zavrsila...Moja omiljena serija su definitivno Vampirski dnevnici i ako nisi,preporucila bih ti je!Takodje Reign,Riverdale,Shadowhunters,Royals su odlicne serije!!

    10 great ways to start your day,prvi post je na blogu ---> livelaughloveblogg.blogspot.com
    Nova sam u blogovanju i bila bih mnogo zahvala ako bi mi ostavila neki komentar ili savet na postu...Hvala u svakom slucaju <3

    ОдговориИзбриши

Aleksandrija

Sexy Lips - I Love You

Flickr Images