BackToSchool(NovaSkolskaGodinaNovaSansa).

Uhhhh.... Zavrsio je se jos jedan letnji raspust a vi se niste nimalo proveli i ni odmorili.Cak vam se i cini da raspusta nije ni bilo.:...

Uhhhh....

Zavrsio je se jos jedan letnji raspust a vi se niste nimalo proveli i ni odmorili.Cak vam se i cini da raspusta nije ni bilo.:(

Pocinje jos jedna duga,dosadna i smorna skolska godina.Bez brige,mozda i nece biti tako.Mozda vam ovo bude samo jos jedna sansa za bolji uspeh.:)


Na koji nacin dobiti poverenje nastavnika i kako dostici dobar uspeh:

Svake godine isto pitanje,mislite da neete uspeti ali bez brige.
Nastavnicko poverenje se dobija lako vec u prvom polugodistu,ali ako:

1.Kupovina skolske opreme:

Pre nego sto pocne skola treba nabaviti skolsku opremu.Kada je oprema(sveske,knjige,olovke...)sarena onda imas neku''inspiraciju'',stoga kupi sarenu opremu ili sama isaraj korice sveski i olovke,tako(tako je jos zabavnije).
Kada kupujes sveske nemoj kupiti samo jednu malu svesku u koju ces pisati iz svih predmeta,kupi vise sveskih i bice sve urednije.Bude uredna sa skolskom opremom (nemoj cepati knjige-sveske,bacati olovke...).

2.Daj svoj maksimum:

Shvati da je jos jedna skolska godina pocela i sedi da ucis.Nemozes se i dalje povoditi kao preko raspusta.
Pamti sve sto nastavnik kaze i ako ti nesto nije jasno pitaj nastavnika.

3.Nastavnik je tu da pomogne:

Ako nesto nisi dobro cula ili ako nerazumes(neshvatas) nesto slobodno se obrati nastavniku.Zapamti nastavnik je tu da ti pomogne i ako ti nekad strasno ise na zivce.

4.I izgled je jako bitan:

I izgled je jako bitan ali on nije naj bitniji.Nemozes se obuci za skolu kao i za izlazak.Moras se truditi da nedolazis prljeve odece ili pocepane u skolu.Takodje moras paziti da se neuflekas uzinom.Takodje i frizura je bitna.

5.Cuvaj svoje stvari:

Bitno je da cuvas svoje skolske stavari.Kada si krenula u skolu imala si 5 olovki,gumicu,ostrac...A sad si samo spala na jednu olovku,a proslo je tek mesec dana od pocetka skolske godine.Cuvaj svoje stvari,jer roditelji ti nece svakih 5 dana kupovati ceo pribor za skolu.

6.Hvataj beleske i podvlaci:

Cesto cijemo ono ''Uci,Uci!''Svima je tesko ali kada se jedna lekcija preskoci ode mast u propast.Celu knjugu nemozemo nauciti zato treba hvatati beleske i podvlaciti ono najvaznije.

7.Nepretrpavaj torbu:

Knjige su sve teze.Torbu nemozemo vise nositi jer nosimo knjige koje nam netrebaju i nama ''vazne'' stvari.
Zato izvadi sve nepotrebno i misli na svoju kicmu.:)

8.Dizi dva prsta:

Trudi se da na casu dizes dva prsta i da sve znas.Nastavnik ce te bolje''zapamtiti'' ako sve znas.

9.Ugasi telefon i ne pricaj:

Strpise da se cas zavrsi.Ako budes ''cesala'' po telefonu i pricala nista neces zapamtiti ai nastavnik ce te primetiti.Pazi se ima raznih nastavnika.:)
Eto to je sve u ovom postu.:)
Ostaje da vam se zahvalim i da vam kazem,ako zelite(imate)neku ideju za novi post pisite u komentar ili me pronadjite na asku:
http://ask.fm/SvetiPomocTinejdzeri
Do sledeceg citanja!:)

Srecno u skoli!♥♥♥

You Might Also Like

0 коментара

Aleksandrija

Sexy Lips - I Love You

Flickr Images